• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Yucca Rostrata
Verzorging Yucca Rostrata

Verzorging Yucca Rostrata

Yucca Rostrata, ook wel bekend als de Blue Beaked Yucca of Big Bend Yucca, is een soort yucca afkomstig uit de Chihuahuan woestijn in Texas, Verenigde Staten, en delen van Noord-Mexico. Het staat bekend om zijn opvallende blauwgroene, naaldachtige bladeren die in een rozetvorm groeien en een elegante uitstraling hebben. Deze yucca kan een enkele rechte of vertakte stam ontwikkelen en kan een hoogte van wel 2 tot 4 meter bereiken. Yucca Rostrata gedijt in droge, zonnige omgevingen en is goed bestand tegen droogte en warmte. Het wordt vaak gebruikt als een decoratieve plant in rotstuinen, en tropische tuinen vanwege zijn architecturale schoonheid en gemakkelijk te onderhouden karakter.

Dit is ‘m

Yucca rostrata
Palmboom Yucca Rostrata
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Winterhard tot °C
tot °C-18
Hoogte
60-80 cm
Winterhard
Ja
Standplaats
Volle zon

Hoe verzorg ik een Palmboom Yucca Rostrata

Waterbehoefte

- Yucca rostrata is een droogtebestendige plant en heeft weinig water nodig. Geef de plant alleen water wanneer de grond volledig is opgedroogd, vooral in de winter.

- Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om te voorkomen dat water rond de wortels blijft staan, wat kan leiden tot wortelrot.

Snoeien

- Yucca rostrata vereist weinig snoei. Verwijder dode, beschadigde of verkleurde bladeren met een scherpe snoeischaar om de plant er netjes uit te laten zien.

- Snoei de bloemstengels af nadat ze zijn vervaagd om de energie van de plant naar nieuwe groei te leiden.

Winterhard & plaatsing

- Yucca rostrata is goed winterhard en kan temperaturen tot -22 graden in de grond en -16 graden in pot verdragen. Het gedijt het beste in volle zon.

- Plant de Yucca rostrata in goed doorlatende grond op een locatie met veel zonlicht. Bescherm jonge planten tegen strenge vorst door ze te bedekken met een Sunny Tree winterhoes of door ze naar een beschutte locatie te verplaatsen.

Voeding & grond

- Gebruik voor de Yucca rostrata de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van voeding voor de Yucca rostrata en andere palmen. Vermijd zware, kleiachtige grond.

- Voed je Yucca rostrata met de uitgebalanceerde Sunny Tree mediterrane kunstmest korrel, speciaal voor mediterrane en tropische planten tijdens het groeiseizoen. Vanaf het voorjaar starten met voeden. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.