• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Vitis Vinifera (druivenboom)
Verzorging Vitis Vinifera (druivenboom)

Verzorging Vitis Vinifera (druivenboom)

Vitis vinifera, algemeen bekend als de Europese wijnstok. De term druivenboom wordt meestal niet gebruikt, omdat druiven worden geteeld op wijnstokken in plaats van op bomen. Vitis Vinifera is een wijnstoksoort die wereldwijd wordt verbouwd voor zijn druiven, zowel voor consumptie als voor wijnproductie. Deze klimplant heeft grote, diep ingesneden bladeren en produceert trossen van ronde, sappige vruchten, druiven genaamd, die variëren in kleur en smaak, afhankelijk van de variëteit. De druiven van Vitis vinifera kunnen worden gegeten als vers fruit, gebruikt worden in sap, gelei, jam en gedroogd worden tot rozijnen. De wijnstok gedijt het beste in gematigde klimaten met warme zomers en milde winters, en groeit het liefst in goed doorlatende grond met voldoende vocht. De druiven van Vitis vinifera worden gebruikt om een breed scala aan wijnen te produceren, variërend van droge witte en rode wijnen tot zoete dessertwijnen, en ze vormen de basis van de meeste commercieel geproduceerde wijnen over de hele wereld.

Dit is ‘m

Druivenboom - sunnytree
Druivenboom Op oude stam
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Winterhard
Ja
Standplaats
Volle zon
Stamomvang
Winterhard tot °C
tot °C-18
Hoogte
60-80 cm

Hoe verzorg ik een Druivenboom Op oude stam

Waterbehoefte

- Vitis vinifera heeft een gematigde waterbehoefte. Geef de wijnstok regelmatig water, vooral tijdens droge periodes en tijdens het groeiseizoen.

- Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in water staan, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

Snoeien

- Snoei de wijnstok elk jaar in de late winter of het vroege voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en dun de kroon uit om luchtcirculatie te bevorderen en de vorm van de wijnstok te behouden.

- Snoei ook overtollige scheuten en bladeren om de vruchtproductie te verbeteren en om de wijnstok gezond te houden.

Winterhard & plaatsing

- Vitis vinifera is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -18°C verdragen, maar jonge planten hebben bescherming nodig tegen strenge vorst.

- Plant de wijnstok op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de wijnstok voldoende ruimte heeft om zich uit te strekken en te groeien.

Voeding & grond

- Gebruik voor de Vitis vinifera de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van de juiste voeding voor bomen in warme klimaten, waaronder ook de Vitis vinifera (druivenboom).

- Voed je Vitis vinifera met de uitgebalanceerde Sunny Tree kunstmest korrel, speciaal voor mediterrane en tropische planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.