• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Trachycarpus Fortunei
Verzorging Trachycarpus Fortunei

Verzorging Trachycarpus Fortunei

Trachycarpus Fortunei, ook wel bekend als de Chinese waaierpalm of windmolenpalm, is een soort palmboom afkomstig uit China. Het staat bekend om zijn opvallende, waaierachtige bladeren en slanke stam bedekt met vezels. Deze palmboom kan aanzienlijke hoogte bereiken en gedijt in diverse klimaten, inclusief gematigde en subtropische regio's. Trachycarpus Fortunei is winterhard en kan temperaturen onder het vriespunt verdragen. Het is een populaire keuze voor landschapsarchitectuur vanwege zijn exotische uitstraling en aanpassingsvermogen aan verschillende omgevingen.

Dit is ‘m

Sunnytree - palmboom - trachycarpus fortunei - 6
Palmboom Trachycarpus Fortunei
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Standplaats
Volle zon
Winterhard tot °C
tot °C-16
Hoogte
140-160 cm
Winterhard
Ja

Hoe verzorg ik een Palmboom Trachycarpus Fortunei

Waterbehoefte

- Chinese waaierpalmen hebben een gematigde waterbehoefte. Geef ze regelmatig water, vooral tijdens warme en droge periodes, maar laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen.

- Vermijd echter dat de grond volledig uitdroogt, vooral bij jonge planten.

Snoeien

- Snoei dode, beschadigde of zieke bladeren regelmatig af met een scherpe en schone snoeischaar. Dit bevordert de gezonde groei van de palm en geeft hem een nette uitstraling.

- Verwijder ook eventuele oude bloemstengels om de groei te stimuleren.

Winterhard & plaatsing

- Trachycarpus fortunei is relatief winterhard en kan temperaturen tot -15 graden verdragen, vooral als de palm goed is gevestigd.

- Plant de palm op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie met goed doorlatende grond. Bescherm jonge planten tegen strenge vorst door ze te bedekken met een Sunny Tree winterhoes of door ze naar een beschutte locatie te verplaatsen.

Voeding & grond

- Gebruik voor de Trachycarpus fortunei de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van voeding voor de Trachycarpus fortunei en andere palmen.

- Voed je Trachycarpus fortunei met de uitgebalanceerde Sunny Tree mediterrane kunstmest korrel, speciaal voor mediterrane en tropische planten tijdens het groeiseizoen, meestal van het vroege voorjaar tot het midden van de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.