• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Trachelospermum Jasminoides (Toscaanse Jasmijn)
Verzorging Trachelospermum Jasminoides (Toscaanse Jasmijn)

Verzorging Trachelospermum Jasminoides (Toscaanse Jasmijn)

Trachelospermum jasminoides, ook bekend als de Toscaanse jasmijn, is een groenblijvende klimplant met glanzende, donkergroene bladeren en geurige witte bloemen. Deze plant is geliefd vanwege de aangename geur van de bloemen, die lijkt op die van jasmijnbloemen, en vanwege de aantrekkelijke, weelderige groei. Het groeit het beste in goed doorlatende grond en gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Trachelospermum jasminoides wordt vaak gebruikt als een klimplant langs muren, hekken, pergola's en andere structuren, waar het een vleugje elegantie en geur toevoegt aan de tuin. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en af en toe snoei nodig heeft om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden.

Dit is ‘m

toscaansejasmijn - Sunnytree -1
Toscaanse Jasmijn hoogte 160
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Winterhard tot °C
tot °C-18
Hoogte
160-180 cm
Winterhard
Ja
Standplaats
Half Schaduw

Hoe verzorg ik een Toscaanse Jasmijn hoogte 160

Waterbehoefte

- Trachelospermum jasminoides heeft een gematigde waterbehoefte. Geef de plant regelmatig water tijdens het groeiseizoen, vooral tijdens warme en droge periodes.

- Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

Snoeien

- Snoei Trachelospermum jasminoides na de bloei om de vorm en omvang te behouden. Knip dode, beschadigde of ongewenste takken af met een scherpe snoeischaar.

- Je kunt ook de plant snoeien om de groei te stimuleren en de vorm te beheersen, bijvoorbeeld om te voorkomen dat hij te veel uitsteekt of om een ​​bepaalde vorm te bevorderen.

Winterhard & plaatsing

- Trachelospermum jasminoides is winterhard en kan beschadigd raken bij strenge vorst. Bescherm jonge planten tegen temperaturen onder -18°C.

- Plant de jasmijn op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie met goed doorlatende grond. Beschut de plant tegen harde wind om bladschade te voorkomen.

Voeding & grond

- Gebruik voor de Toscaanse Jasmijn de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van de juiste voeding voor dergelijke planten en bomen, waaronder ook de Jasmijn.

- Voed je Toscaanse Jasmijn met de uitgebalanceerde Sunny Tree kunstmest korrel, speciaal voor bloeiers en tropische planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.