• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Punica Granatum (granaatappel boom)
Verzorging Punica Granatum (granaatappel boom)

Verzorging Punica Granatum (granaatappel boom)

Punica granatum, algemeen bekend als de granaatappel, is een fruitdragende struik of kleine boom die wordt gewaardeerd om zijn sierlijke uiterlijk en voedzame vruchten. Deze plant is inheems in de regio rond de Middellandse Zee, maar wordt nu wereldwijd verbouwd in warme klimaten. De granaatappelboom produceert leerachtige bladeren en opvallende rode bloemen, gevolgd door ronde vruchten met een leerachtige schil die talloze sappige zaden bevatten. Deze zaden zijn omgeven door sappig vruchtvlees en zijn rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen.

Dit is ‘m

Citrusbomen - Granaatappelboom - Punica Granatum - Stamomvang 8 10 cm - Sunnytree - 1
Citrusboom Granaatappelboom
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Winterhard
Standplaats
Stamomvang
Winterhard tot °C
Hoogte

Hoe verzorg ik een Citrusboom Granaatappelboom

Waterbehoefte

- Granaatappelbomen hebben een gematigde waterbehoefte. Geef de boom regelmatig water tijdens het groeiseizoen, vooral tijdens warme en droge periodes.

- Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan leiden tot problemen met de wortels.

Snoeien

- Snoei dode, beschadigde of zieke takken regelmatig af met een scherpe en schone snoeischaar. Dit bevordert de gezonde groei van de boom en geeft hem een nette uitstraling.

- Snoei ook overtollige scheuten en dun de kroon uit om luchtcirculatie te bevorderen en de vruchtproductie te verbeteren.

- Het beste moment om een granaatappelboom (Punica granatum) te snoeien, is meestal in het late winter- tot vroege voorjaarsseizoen, net voordat de nieuwe groei begint.

Winterhard & plaatsing

- Punica granatum is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -10°C verdragen, maar jonge planten hebben bescherming nodig tegen strenge vorst. Hiervoor is de Sunny Tree winterhoes geschikt. 

- Plant de granaatappelboom op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Zorg voor beschutting tegen harde wind, vooral voor jonge planten.

Voeding & grond

- Gebruik voor de Punica Granatum de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van de juiste voeding voor citrusbomen, waaronder ook de granaatappelboom.

- Voed je Punica Granatum met de uitgebalanceerde Sunny Tree citrus kunstmest korrel, speciaal voor citrussen en tropische planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.