• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Phoenix Roebelenii
Verzorging Phoenix Roebelenii

Verzorging Phoenix Roebelenii

Phoenix Roebelenii, ook wel bekend als de dwergdadelpalm, is een populaire palmboomsoort die vaak wordt gekweekt als kamerplant vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en gemakkelijke verzorging. Het is een kleine palmboom met slanke stengels en sierlijke, veervormige bladeren die in clusters groeien. De Phoenix Roebelenii gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden en vereist matig tot helder indirect zonlicht. Het is een veelgebruikte keuze voor binnenruimtes vanwege zijn compacte formaat en lage onderhoudsvereisten.

Dit is ‘m

Phoenix Roebelenii
Palmboom Phoenix Roebelenii
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Winterhard tot °C
tot °C-6
Hoogte
120-140 cm
Winterhard
Ja
Standplaats
Volle zon

Hoe verzorg ik een Palmboom Phoenix Roebelenii

Waterbehoefte

- Phoenix roebelenii heeft een gematigde waterbehoefte. Geef de palm regelmatig water tijdens het groeiseizoen, vooral tijdens warme en droge periodes.

- Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan leiden tot problemen met de wortels.

Snoeien

- Snoei dode, beschadigde of verkleurde bladeren regelmatig af met een scherpe en schone snoeischaar. Dit bevordert de gezonde groei van de palm en geeft hem een nette uitstraling.

- Verwijder ook oude bloemstengels om de groei te stimuleren.

Winterhard & plaatsing

- Phoenix roebelenii is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -5°C verdragen, maar jonge planten hebben bescherming nodig tegen strenge vorst.

- Plant de dwergdadelpalm op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie met goed doorlatende grond. Bescherm jonge planten tegen koude wind en vorst door ze te bedekken met een doek of door ze naar een beschutte locatie te verplaatsen.

Voeding & grond

- Gebruik voor de Phoenix roebelenii de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van voeding voor de Phoenix roebelenii en andere palmen.

- Voed je Phoenix roebelenii met de uitgebalanceerde Sunny Tree mediterrane kunstmest korrel, speciaal voor mediterrane en tropische planten tijdens het groeiseizoen, meestal van het vroege voorjaar tot het midden van de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.