• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Olijfboom bonsai 100-120 cm
Verzorging Olijfboom bonsai 100

Verzorging Olijfboom bonsai 100

De Olijfboom Bonsai (Olea Europaea) is een langlevende boom afkomstig uit de Middellandse Zee-regio. Het heeft taaie, leerachtige bladeren en produceert olijven, een veelgebruikte vrucht in de mediterrane keuken. Deze bomen hebben gedraaide stammen en zilvergroene bladeren. Ze gedijen in warme, droge klimaten en hebben een culturele betekenis die teruggaat tot de oudheid, geassocieerd met vrede, wijsheid en vruchtbaarheid.

Dit is ‘m

Olijfboom
Olijfboom Olea Europaea
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Winterhard tot °C
tot °C-18
Hoogte
240-260 cm
Winterhard
Ja
Standplaats
Volle zon
Stamomvang
100-120 cm

Hoe verzorg ik een Olijfboom Olea Europaea

Waterbehoefte

- Olijfbomen houden van een gematigde hoeveelheid water, maar ze zijn gevoelig voor te veel water. Laat de grond tussen gietbeurten in de pot licht opdrogen, maar zorg ervoor dat deze niet helemaal uitdroogt.

- In de zomermaanden kan het nodig zijn om de boom vaker water te geven vanwege de hogere verdampingssnelheid. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond om te voorkomen dat deze te droog wordt.

Snoeien

- Snoei je Olijfboom Bonsai in het voorjaar, net voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken.

- Om de gewenste vorm te behouden, kun je ook de takken inkorten en de groei van nieuwe scheuten stimuleren door de toppen te knijpen.

Winterhard & plaatsing

- Olijfbomen zijn over het algemeen goed winterhard, maar ze kunnen wel bescherming nodig hebben tegen extreme vorst. Bescherm de boom tijdens koude periodes door hem naar een beschutte locatie te verplaatsen of door hem te bedekken met een winterhoes. In de grond is hij winterhard tot circa -18 en in de pot tot circa -12 graden.

- Plaats de Olijfboom op een zonnige locatie waar hij minstens 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt. Hij gedijt goed in goed doorlatende grond.

Voeding & grond

- Gebruik voor de olijfboom de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van voeding voor de olijfboom of meng reguliere potgrond met een handvol Sunny Tree kunstmest korrels voor een vruchtbare grond.

- Voed je Olijfboom Bonsai met de uitgebalanceerde Sunny Tree mediterrane kunstmest korrel, speciaal voor bonsaibomen tijdens het groeiseizoen, meestal van het voorjaar tot het midden van de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.