• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Nerium Oleander
Verzorging Nerium Oleander

Verzorging Nerium Oleander

Nerium oleander is een groenblijvende struik die bekend staat om zijn opvallende bloemen en glanzende donkergroene bladeren. Het produceert grote trossen bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, rood, wit en geel. Deze struik groeit meestal als een grote struik of kleine boom en gedijt goed in warme, zonnige locaties met goed doorlatende grond. Ondanks zijn decoratieve uiterlijk is het belangrijk op te merken dat alle delen van de plant zeer giftig zijn bij inname, dus voorzichtigheid is geboden bij het hanteren ervan.

Dit is ‘m

Rode Oleander - hoogte 80-100 cm
Rode Oleander hoogte 80
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Winterhard
Ja
Standplaats
Volle zon
Winterhard tot °C
tot °C-6
Hoogte
80-100 cm

Hoe verzorg ik een Rode Oleander hoogte 80

Waterbehoefte

- Nerium oleander heeft een gematigde waterbehoefte. Geef de plant regelmatig water tijdens het groeiseizoen, vooral tijdens warme en droge periodes.

- Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen, maar vermijd dat de grond volledig uitdroogt.

Snoeien

- Snoei Nerium oleander regelmatig om de gewenste vorm en omvang te behouden. Knip dode, beschadigde of zieke takken af met een scherpe snoeischaar.

- Snoei ook na de bloei om de plant te verjongen en de groei te stimuleren.

Winterhard & plaatsing

- Nerium oleander is gevoelig voor vorst en moet worden beschermd tegen temperaturen onder -6°C. Als je in een koud klimaat woont, overweeg dan om de plant in een pot te kweken, zodat je hem tijdens de winter naar binnen kunt verplaatsen.

- Plant de oleander op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Deze planten gedijen goed in warme, zonnige klimaten.

Voeding & grond

- Gebruik voor de Nerium Oleander de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van de juiste voeding voor dergelijke planten en bomen, waaronder ook de Oleander.

- Voed je Nerium Oleander met de uitgebalanceerde Sunny Tree kunstmest korrel, speciaal voor bloeiers en tropische planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.