• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Laurus Nobilis (Laurier)
Verzorging Laurus Nobilis (Laurier)

Verzorging Laurus Nobilis (Laurier)

Laurus nobilis, algemeen bekend als de laurierboom, is een groenblijvende plant die behoort tot de laurierfamilie (Lauraceae). Het staat bekend om zijn glanzende, donkergroene bladeren die gebruikt worden als keukenkruid vanwege hun aromatische geur en smaak. De plant groeit langzaam tot een compacte struik of kleine boom, met kleine, geelgroene bloemen in de lente, gevolgd door zwarte bessen. Laurus nobilis gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond en kan zowel in de volle zon als in de lichte schaduw groeien. Het wordt veel gebruikt als sierplant in tuinen vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en kan ook worden gekweekt in potten en containers.

Dit is ‘m

Sunnytree- laurier op stam - 0
Laurier op stam Laurus Nobilis
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Hoogte
60-80 cm
Winterhard
Ja
Standplaats
Volle zon
Winterhard tot °C
tot °C-18

Hoe verzorg ik een Laurier op stam Laurus Nobilis

Waterbehoefte

- Laurus nobilis heeft een gematigde waterbehoefte. Geef de plant regelmatig water tijdens het groeiseizoen, vooral tijdens warme en droge periodes.

- Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen, maar vermijd dat de grond volledig uitdroogt.

Snoeien

- Snoei Laurus nobilis regelmatig om de gewenste vorm en omvang te behouden. Knip dode, beschadigde of zieke takken af met een scherpe snoeischaar.

- Licht snoeien kan ook worden uitgevoerd om de compactheid van de struik te bevorderen en nieuwe groei te stimuleren.

Winterhard & plaatsing

- Laurus nobilis is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -18°C verdragen, maar jonge planten hebben bescherming nodig tegen strenge vorst.

- Plant de laurierboom op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie met goed doorlatende grond. Bescherm jonge planten tegen koude wind en vorst door ze te bedekken met een doek of door ze naar een beschutte locatie te verplaatsen.

Voeding & grond

- Gebruik voor de Laurus Nobilis de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van de juiste voeding voor dergelijke planten en bomen, waaronder ook de Laurier.

- Voed je Laurus Nobilis met de uitgebalanceerde Sunny Tree kunstmest korrel, speciaal voor bloeiers en tropische planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.