• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Ficus Carica (vijgenboom)
Verzorging Ficus Carica (vijgenboom)

Verzorging Ficus Carica (vijgenboom)

Ficus carica, algemeen bekend als de vijgenboom, is een vruchtboom die wordt gewaardeerd om zijn zoete en sappige vijgen. Deze bladverliezende boom heeft grote, lobvormige bladeren en produceert peervormige tot ronde vruchten met een gladde, eetbare schil. Het vruchtvlees van de vijgen kan variëren van roze tot rood of paars en is zoet en sappig, met kleine eetbare zaden binnenin. Vijgenbomen worden al eeuwenlang gekweekt en zijn inheems in het Middellandse Zeegebied en delen van Azië, maar ze worden nu wereldwijd verbouwd in warme klimaten. De vruchten worden vers gegeten, gedroogd, gebruikt in jam, gelei, gebak en andere culinaire toepassingen. Vijgenbomen gedijen het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond en hebben veel zonlicht nodig om goed te groeien en vruchten te produceren.

Dit is ‘m

Vijgenboom - Sunnytree
Vijgenboom Ficus Carica
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Standplaats
Volle zon
Stamomvang
Winterhard tot °C
tot °C-16
Hoogte
70-90 cm
Winterhard
Ja

Hoe verzorg ik een Vijgenboom Ficus Carica

Waterbehoefte

- Ficus carica heeft een gematigde waterbehoefte. Geef de boom regelmatig water, vooral tijdens droge periodes en tijdens het groeiseizoen.
- Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen, maar vermijd langdurige droogte.

Snoeien

- Snoei dode, beschadigde of zieke takken regelmatig af met een scherpe en schone snoeischaar. Dit bevordert de gezonde groei van de boom en helpt de vorm te behouden.

- Ficus carica kan ook worden gesnoeid om de grootte en vorm te controleren en om luchtcirculatie in de kroon te bevorderen.

Winterhard & plaatsing

- Ficus carica is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -16°C verdragen, maar kan bescherming nodig hebben tegen strenge vorst, vooral als het een jonge boom is.

- Plant de vijgenboom op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de boom voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden, aangezien volgroeide exemplaren behoorlijk groot kunnen worden.

Voeding & grond

- Gebruik voor de ficus carica de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van de juiste voeding voor citrusbomen, waaronder ook de ficus carica (vijgenboom).

- Voed je ficus carica met de uitgebalanceerde Sunny Tree citrus kunstmest korrel, speciaal voor citrussen en tropische planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.