• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Cupressus Sempervirens Totem (Italiaanse Cipres)
Verzorging Cupressus Sempervirens Totem (Italiaanse Cipres)

Verzorging Cupressus Sempervirens Totem (Italiaanse Cipres)

Cupressus sempervirens 'Totem' is een variëteit van de Italiaanse cipres, een groenblijvende conifeer die bekend staat om zijn slanke en rechtopstaande groeiwijze. 'Totem' is een dwergvorm van de Italiaanse cipres, die een smalle zuilvormige groei vertoont. Het heeft dichte, donkergroene bladeren die in compacte spruiten langs de takken groeien. Deze variëteit wordt vaak gebruikt als accentplant in tuinen en landschappen vanwege zijn opvallende vorm en elegante uitstraling. Het gedijt goed in zonnige locaties met goed doorlatende grond en heeft weinig onderhoud nodig.

Dit is ‘m

Ciprestotem160cm-5
Italiaanse Cipres Totem hoogte 160 cm
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Hoogte
140-160 cm
Winterhard
Ja
Standplaats
Volle zon
Winterhard tot °C
tot °C-18

Hoe verzorg ik een Italiaanse Cipres Totem hoogte 160 cm

Waterbehoefte

- Cupressus sempervirens 'Totem' heeft een gematigde waterbehoefte. Geef de plant regelmatig water tijdens het groeiseizoen, vooral tijdens droge periodes.

- Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

Snoeien

- Snoei Cupressus sempervirens 'Totem' regelmatig om de gewenste vorm en hoogte te behouden. Knip dode, beschadigde of ongewenste takken af met een scherpe snoeischaar.

- Omdat 'Totem' een smalle, rechtopstaande cultivar is, kan het nodig zijn om zijtakken te snoeien om de vorm van de plant te behouden en om een elegante torenachtige uitstraling te behouden.

Winterhard & plaatsing

- Cupressus sempervirens 'Totem' is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -18°C verdragen, maar jonge planten hebben bescherming nodig tegen strenge vorst.

- Plant 'Totem' op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Deze planten gedijen het beste in warme, zonnige klimaten, maar kunnen ook groeien in gematigde gebieden.

Voeding & grond

- Gebruik voor de Italiaanse Cipres de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van de juiste voeding voor dergelijke planten en bomen, waaronder ook de Cipres.

- Voed je Italiaanse Cipres met de uitgebalanceerde Sunny Tree kunstmest korrel, speciaal voor bloeiers en tropische planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.