• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Citrus reticulata (mandarijn)
Verzorging Citrus reticulata (mandarijn)

Verzorging Citrus reticulata (mandarijn)

Citrus reticulata, algemeen bekend als de mandarijnboom, is een citrusplant die wordt gewaardeerd om zijn kleine, zoete en gemakkelijk te pellen vruchten. Deze groenblijvende boom heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert kleine, ronde tot ovale vruchten met een dunne, gladde schil. Het vruchtvlees van de mandarijn is sappig, zoet en aromatisch en bevat veel vitamine C en andere voedingsstoffen. Mandarijnen worden wereldwijd verbouwd in subtropische en tropische klimaten en zijn populair vanwege hun heerlijke smaak en gemakkelijke teelt. Ze worden vaak vers gegeten, in salades gebruikt, tot sap geperst en verwerkt tot conserveermiddelen en desserts. De mandarijnboom gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en vruchten te produceren.

Dit is ‘m

Citrusbomen - Mandarijnboom - Citrus Reticulata - 150cm hoog - Sunnytree 1
Citrusboom Mandarijnboom
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Hoogte
Winterhard
Standplaats
Stamomvang
Winterhard tot °C

Hoe verzorg ik een Citrusboom Mandarijnboom

Waterbehoefte

- Citrus reticulata heeft een gematigde waterbehoefte. Geef de boom regelmatig water, vooral tijdens droge periodes en tijdens het groeiseizoen.

- Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in water staan, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

Snoeien

- Snoei dode, beschadigde of zieke takken regelmatig af met een scherpe en schone snoeischaar. Dit bevordert de gezonde groei van de boom en helpt de vorm te behouden.

- Snoei ook overtollige scheuten en dun de kroon uit om luchtcirculatie te bevorderen en de vruchtproductie te verbeteren.
 

Winterhard & plaatsing

- Citrus reticulata is gevoelig voor vorst en moet worden beschermd tegen temperaturen onder 0°C. Als je in een gebied met koude winters woont, overweeg dan om de boom in een pot te kweken, zodat je hem tijdens de winter naar binnen kunt verplaatsen.

- Plaats de boom op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Mandarijn- of tangerinebomen gedijen het beste in warme, zonnige klimaten.

Voeding & grond

- Gebruik voor de mandarijnboom de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van de juiste voeding voor citrusbomen, waaronder ook de mandarijnboom.

- Voed je mandarijnboom met de uitgebalanceerde Sunny Tree citrus kunstmest korrel, speciaal voor citrussen en tropische planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.