• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Citrus limon (citroen)
Verzorging Citrus limon (citroen)

Verzorging Citrus limon (citroen)

Citrus limon, algemeen bekend als de citroenboom, is een citrusplant die wordt gewaardeerd om zijn zure, sappige vruchten en zijn decoratieve waarde. Deze groenblijvende boom heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert ovale of elliptische geeloranje vruchten met een dikke, geribbelde schil. Het vruchtvlees van de citroen is zuur van smaak en rijk aan vitamine C en andere voedingsstoffen. Citroenen worden wereldwijd verbouwd in subtropische en tropische klimaten en worden veel gebruikt in culinaire toepassingen. Ze worden vers gegeten, gebruikt in dranken, dressings, marinades, desserts en als smaakmaker in een breed scala aan gerechten. De citroenboom gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en vruchten te produceren.

Dit is ‘m

Citrusbomen - Citroenboom - Citrus Limon - 160cm hoog - Sunnytree - 1
Citrusboom Citroenboom
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Winterhard
Standplaats
Stamomvang
Winterhard tot °C
Hoogte

Hoe verzorg ik een Citrusboom Citroenboom

Waterbehoefte

- Citrus limon heeft een gematigde waterbehoefte. Geef de boom regelmatig water, vooral tijdens droge periodes en tijdens het groeiseizoen.

- Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in water staan, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

Snoeien

- Snoei dode, beschadigde of zieke takken regelmatig af met een scherpe en schone snoeischaar. Dit bevordert de gezonde groei van de boom en helpt de vorm te behouden.

- Snoei ook overtollige scheuten en dun de kroon uit om luchtcirculatie te bevorderen en de vruchtproductie te verbeteren.
 

Winterhard & plaatsing

- Citrus limon is gevoelig voor vorst en moet worden beschermd tegen temperaturen onder 0°C. Als je in een gebied met koude winters woont, overweeg dan om de boom in een pot te kweken, zodat je hem tijdens de winter naar binnen kunt verplaatsen.

- Plaats de boom op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Citroenbomen gedijen het beste in warme, zonnige klimaten.

Voeding & grond

- Gebruik voor de citroenboom de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van de juiste voeding voor citrusbomen, waaronder ook de citroenboom.

- Voed je citroenboom met de uitgebalanceerde Sunny Tree citrus kunstmest korrel, speciaal voor citrussen en tropische planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.