• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Citrus Sinensis (sinaasappel)
Verzorging Citrus Sinensis (sinaasappel)

Verzorging Citrus Sinensis (sinaasappel)

Citrus sinensis, algemeen bekend als de sinaasappelboom, is een fruitboom die wordt gewaardeerd om zijn zoete en sappige vruchten. Deze groenblijvende boom heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert ronde tot ovale vruchten met een gladde, oranje schil. Het vruchtvlees van de sinaasappel is sappig en zoet, en het bevat veel vitamine C en andere voedingsstoffen. Sinaasappelbomen worden wereldwijd verbouwd in subtropische en tropische klimaten en zijn een belangrijk gewas in de fruitteeltindustrie.  De sinaasappelboom gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en vruchten te produceren. 

Dit is ‘m

sinaasappelboom160cm-Sunnytree-1
Citrusboom Sinaasappelboom
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Winterhard
Nee
Standplaats
Volle zon
Stamomvang
Winterhard tot °C
tot °C 0
Hoogte
70-90 cm

Hoe verzorg ik een Citrusboom Sinaasappelboom

Waterbehoefte

- Citrus sinensis heeft een gematigde waterbehoefte. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes en tijdens het groeiseizoen.

- Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doordrenkt.

Snoeien

- Snoei dode, beschadigde of zieke takken regelmatig af met een scherpe en schone snoeischaar. Verwijder ook eventuele kruisende takken om luchtcirculatie te bevorderen en de vorm van de boom te behouden.

- Snoei ook overtollige scheuten en dun de kroon uit om luchtcirculatie te bevorderen en de vruchtproductie te verbeteren.
 

Winterhard & plaatsing

- Citrus sinensis is gevoelig voor vorst en moet worden beschermd tegen temperaturen onder 0°C. Als je in een gebied met koude winters woont, overweeg dan om de boom in een pot te kweken, zodat je hem tijdens de winter naar binnen kunt verplaatsen.

- Plaats de boom op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Sinaasappelbomen gedijen het beste in warme, zonnige klimaten.

Voeding & grond

- Gebruik voor de sinaasappelboom de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van de juiste voeding voor citrusbomen, waaronder ook de sinaasappelboom.

- Voed je sinaasappelboom met de uitgebalanceerde Sunny Tree citrus kunstmest korrel, speciaal voor citrussen en tropische planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.