• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Citrus Latifolia (limoenboom)
Verzorging Citrus Latifolia (limoenboom)

Verzorging Citrus Latifolia (limoenboom)

Citrus latifolia, algemeen bekend als de Perzische limoen of Tahiti-limoen, is een citrusvrucht die wordt gekweekt voor zijn sappige, zure vruchten en zijn decoratieve waarde. Deze kleine boom heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert ronde tot ovale groene vruchten die groter zijn dan de traditionele sleutellimoen. De schil van de Perzische limoen is dun en glad, terwijl het vruchtvlees sappig en zurig is. Citrus latifolia gedijt goed in warme, vochtige klimaten en kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. Het wordt gewaardeerd om zijn productiviteit en gemakkelijke verzorging. De boom is ook geschikt voor binnen, maar zal dan geen vruchten geven. 

Dit is ‘m

Limoenboom160cm-Sunnytree-1
Citrusboom Limoenboom
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Hoogte
Winterhard
Standplaats
Stamomvang
Winterhard tot °C

Hoe verzorg ik een Citrusboom Limoenboom

Waterbehoefte

- Citrus latifolia heeft een gematigde waterbehoefte. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes en tijdens het groeiseizoen.

- Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doordrenkt.

Snoeien

- Snoei dode, beschadigde of zieke takken regelmatig af met een scherpe en schone snoeischaar. Verwijder ook eventuele kruisende takken om luchtcirculatie te bevorderen en de vorm van de boom te behouden.

- Snoei overtollige groei om de vorm en grootte van de boom te controleren, vooral in het voorjaar.
 

Winterhard & plaatsing

- Citrus latifolia is niet goed bestand tegen vorst en moet beschermd worden tegen temperaturen onder de 0°C. Als u in een gebied met koude winters woont, kunt u overwegen om de plant in een pot te planten, zodat u hem tijdens de winter naar binnen kunt verplaatsen.

- Plaats de plant op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Citrusbomen gedijen het beste in warme, zonnige klimaten.

Voeding & grond

- Gebruik voor de limoenboom de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van de juiste voeding voor citrusbomen, waaronder ook de limoenboom.

- Voed je limoenboom met de uitgebalanceerde Sunny Tree citrus kunstmest korrel, speciaal voor citrussen en tropische planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.