• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Chamaerops Humilis
Verzorging Chamaerops Humilis

Verzorging Chamaerops Humilis

De Palmboom Chamaerops Humilis is een soort palmboom die van nature voorkomt in mediterrane gebieden en delen van Noord-Afrika. Het staat bekend om zijn compacte groeiwijze en waaierachtige bladeren. Deze palmboom kan groeien in clusters van stammen en heeft een robuuste uitstraling. Chamaerops Humilis gedijt in warme, droge klimaten en heeft goed doorlatende bodems nodig. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn sierlijke uitstraling en weerbestendigheid.

Dit is ‘m

Humilis120cm-1
Palmboom Chamaerops Humilis
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Winterhard tot °C
tot °C-14
Hoogte
140-160 cm
Winterhard
Ja
Standplaats
Volle zon

Hoe verzorg ik een Palmboom Chamaerops Humilis

Waterbehoefte

- Palm Chamaerops Humilis heeft een gematigde waterbehoefte. Geef de palm regelmatig water tijdens het groeiseizoen, vooral tijdens droge periodes.

- Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig is, maar vermijd dat de wortels constant in water staan, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

Snoeien

- Snoei dode, beschadigde of zieke bladeren regelmatig af met een scherpe en schone snoeischaar. Snijd de bladeren dicht bij de stam af om een nette uitstraling te behouden.

- Verwijder ook eventuele oude bloemstengels om de groei te bevorderen.

Winterhard & plaatsing

- Chamaerops Humilis is goed winterhard en kan temperaturen tot -16 graden verdragen, maar jonge planten hebben bescherming nodig tegen strenge vorst. In de pot kan een Chamaerops Humilis tot circa -10 graden.

- Plant de palm op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Het gedijt goed in warme, droge klimaten en kan ook enige schaduw verdragen.

Voeding & grond

- Gebruik voor de Chamaerops Humilis de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van voeding voor de Chamaerops Humilis.

- Voed je Chamaerops Humilis met de uitgebalanceerde Sunny Tree mediterrane kunstmest korrel, speciaal voor mediterrane en tropische planten tijdens het groeiseizoen, meestal van het vroege voorjaar tot het midden van de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.