• 24/7 online geopend
  • Dé specialist op gebied van tropische bomen
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden!
NL NL
8,7/10 stars 294 Reviews
0
Winkelwagen (0)

Geen producten

Totaal bedrag € 0,00
Home Verzorging Verzorgingsinformatie Verzorging - Washingtonia Robusta
Verzorging Washingtonia Robusta

Verzorging Washingtonia Robusta

Washingtonia Robusta, ook wel bekend als de Mexicaanse waaierpalm of de Washington palm, is een palmboomsoort afkomstig uit Mexico en de zuidwestelijke Verenigde Staten. Het kenmerkt zich door zijn slanke, rechte stam en diep ingesneden, waaierachtige bladeren die een weelderige kroon vormen. Deze palmboom kan indrukwekkende hoogtes bereiken en gedijt goed in warme, droge klimaten met veel zonlicht. Washingtonia Robusta is een veelgebruikte keuze in landschapsarchitectuur vanwege zijn snelle groei, sierlijke uitstraling en weerstand tegen droogte.

Dit is ‘m

Washingtonia_SunnyTree
Palmboom Washingtonia Robusta
  • Voor 12 uur besteld, vandaag verzonden
  • Onze specialisten selecteren de beste boom/plant voor jou

Belangrijke kenmerken

Standplaats
Volle zon
Winterhard tot °C
tot °C-4
Hoogte
60-80 cm
Winterhard
Ja

Hoe verzorg ik een Palmboom Washingtonia Robusta

Waterbehoefte

- Mexicaanse waaierpalmen hebben een gematigde waterbehoefte. Geef ze regelmatig water, vooral tijdens warme en droge periodes, maar laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen.

- Zorg ervoor dat de palm niet constant in vochtige grond staat, omdat dit wortelproblemen kan veroorzaken.

Snoeien

- Snoei dode, beschadigde of zieke bladeren regelmatig af met een scherpe en schone snoeischaar. Dit bevordert de gezonde groei van de palm en geeft hem een nette uitstraling.

- Verwijder ook oude bloemstengels om de groei te stimuleren.

Winterhard & plaatsing

- Washingtonia robusta is redelijk winterhard en kan temperaturen tot -6 in de grond en -4 graden in de pot verdragen, maar bescherming kan nodig zijn tijdens langdurige periodes van strenge vorst.

- Plant de palm op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Zorg voor beschutting tegen harde wind, vooral voor jonge planten.

Voeding & grond

- Gebruik voor de Washingtonia robusta de mediterrane potgrond. Deze is voorzien van voeding voor de Washingtonia robusta en andere palmen.

- Voed je Washingtonia robusta met de uitgebalanceerde Sunny Tree mediterrane kunstmest korrel, speciaal voor mediterrane en tropische planten tijdens het groeiseizoen, meestal van het vroege voorjaar tot het midden van de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.